MBO
PO
VO

Onderwijsloket | Hét informatiepunt voor werken in het onderwijs

Het Onderwijsloket is een landelijk, onafhankelijk platform dat sinds januari van dit jaar live is. Alle informatie over werken in het onderwijs is daar verzameld op één centraal punt: Onderwijsloket.com. Het Onderwijsloket is gestart op initiatief van de Vereniging Hogescholen (VH) en de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Een kennisbank én een loket

Sinds januari 2020 zijn we live met onze website Onderwijsloket.com. Via deze website helpen we mensen die de overstap willen maken naar het onderwijs met het vinden van de route die het beste bij hen past. Ze vinden op deze website allerlei artikelen, veelgestelde vragen en ervaringsverhalen over werken in het onderwijs, maar we nodigen deze oriënteerders ook van harte uit om contact op te nemen met ons team van adviseurs. Mensen kunnen ons bellen en mailen voor persoonlijk advies over hun routes naar het onderwijs.

Advies over alle sectoren, functies en praktische zaken

We luisteren naar de wensen en de achtergrond van oriënteerders en adviseren ze over welke mogelijkheden er zijn in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. We denken niet alleen mee over routes naar het leraarschap, maar richten ons bijvoorbeeld ook op routes naar onderwijsondersteunende functies en het schoolleiderschap. Daarnaast beantwoorden we vragen over praktische zaken, zoals salarissen en subsidiemogelijkheden. Zo helpen we iedereen met zijn of haar vragen over werken in het onderwijs.

En daarna?

Zodra iemand bij het Onderwijsloket geïnformeerd is over mogelijke routes naar een baan in het onderwijs, verwijzen we diegene zo gericht mogelijk door naar contactpersonen in de regio. Om dat nog beter te kunnen doen is op 1 oktober 2020 op onze website de Onderwijsnavigator live gegaan. Oriënteerders kunnen met deze navigatortool in één overzicht vinden bij welke onderwijsinstellingen, regio-initiatieven of andere organisaties ze terecht kunnen voor de volgende stap in hun oriëntatieproces.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over werken in het onderwijs? Neem dan vooral contact met ons op:
vraag@onderwijsloket.com
030-2270374
www.onderwijsloket.com/contact

Gerelateerde berichten