MBO
PO
VO

Gezocht | Commissieleden Peer Review DUS-I

Het nieuwe kwaliteitskader Samen Opleiden & Inductie is in januari 2020 vastgesteld. Dit kader gaat gebruikt worden om de kwaliteit van Samen Opleiden & Inductie van aspirant – en erkende partnerschappen te beoordelen. Daarnaast wordt het gebruikt bij de begeleiding van partnerschappen naar een beoordelende peer review en voor het beoordelen van subsidieaanvragen van beoogd aspirant-partnerschappen.

Wie zoeken we?

De begeleiding en beoordeling wordt gedaan door een commissie die bestaat uit een groep collega’s met uiteenlopende kwaliteiten en functies binnen Samen Opleiden. Deze beoordelingscommissie krijgt ondersteuning vanuit de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I).

Voor deze commissie zoeken wij commissieleden: collega’s uit scholen en uit opleidingen, collega’s die vanuit onderzoek betrokken zijn bij de (kwaliteit van) Samen Opleiden en professionaliseren, collega’s met uitvoerende, adviserende, organisatorische of aansturende functies binnen een (aspirant) partnerschap.

Wat houdt het werk van een commissielid in?

  • Twee of drie vergaderingen per jaar om de toepassing van het beoordelingskader voor te bereiden en na te bespreken;
  • Het beoordelen van aanvraagdossiers van beoogd aspirant partnerschappen;
  • Het voeren van gesprekken met beoogd aspirant partnerschappen over het aanvraagdossier;
  • Het voeren van gesprekken met (aspirant) partnerschappen ter voorbereiding op de beoordelende peer review;
  • Het beoordelen van de kwaliteit samen opleiden en inductie bij een beoordelende peer review.

Wat vragen we van een commissielid?

  • Enthousiasme om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van Samen Opleiden en professionaliseren;
  • Ervaring met Samen Opleiden en actieve betrokkenheid bij (aspirant) partnerschappen;
  • Feeling voor kwaliteit, kwaliteitszorg en kwaliteitscultuur binnen partnerschappen Samen Opleiden;
  • Bereidheid om voor vier jaar mee te werken aan het beoordelen en begeleiden van (aspirant) partnerschappen.

De tijdsinvestering is, op korte termijn, afhankelijk van het aantal toe te kennen plekken voor aspirant opleidingsscholen. De eerste vergadering met de commissie vindt plaats op woensdag 8 april 2020 in Utrecht.

Wat bieden wij?

Een uitdagende een leerzame ervaring in een enthousiast team collega’s. Een vergoeding per dagdeel van € 256,00 excl. btw en reisonkostenvergoeding.

Iets voor u?

Laat het ons dan weten, door een korte motivatie te sturen waarin u aangeeft wie u bent, waarom u dit zou willen doen, welke ervaring u meebrengt en wat u nog meer te bieden hebt. Dit kan in de vorm van een brief, maar mag ook op een andere wijze. Stuur uw reactie vóór 3 maart naar ocwsubsidies@minvws.nl o.v.v. Motivatie Beoordelingscommissie Samen Opleiden, t.a.v. dhr. R. Reus.

Afhankelijk van het aantal belangstellenden nodigen we u uit voor een persoonlijk gesprek of voor een andere wijze van selectie. Vragen over deze oproep kunt u stellen via r.reus@minvws.nl.

Gerelateerde berichten