MBO
PO
VO

BLOG Samen opleiden: Sneak preview duo stages deel I

Mariëlle Theunissen is sinds 2016 lector Samen Opleiden bij Kenniscentrum Talentontwikkeling van de Hogeschool Rotterdam en houdt een blog bij over samen opleiden. 

Sneak preview duo stages deel I

De rapportage van het onderzoek naar duo-stages is af. Het wordt nu geredigeerd en netjes opgemaakt, zodat het op mijn website gepubliceerd kan worden. Voor de lezers van dit blog alvast een eerste preview. In eerdere blogs schreef ik al over de literatuurstudie https://mwgtheunissen.tumblr.com/post/170509124044/duo-stages en mijn eerste meting tijdens een keynote lezing aan schoolopleiders https://mwgtheunissen.tumblr.com/post/172952302734/co-teaching.

Het betreft een exploratief onderzoek met interviews en vragenlijsten. We hebben een 7 studenten en 12 begeleiders geïnterviewd: werkplekbegeleiders, schoolopleiders, instituutsopleiders en studieloopbaancoaches. We kregen vragenlijsten retour van 49 studenten (respons 38.3%) en 40 begeleiders (respons 25%).

Overzicht andere blogposts

Over Mariëlle Theunissen

Mariëlle Theunissen is onderwijskundige en voltooide haar doctoraal opleiding Onderwijskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 1995 promoveerde zij op een proefschrift naar samenwerking tussen onderwijsorganisaties. Tijdens en na haar promotie werkte Mariëlle als lerarenopleider aan de lerarenopleiding van de Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Rotterdam. Tevens is zij docent muziek en CKV aan het Alfrink College in Zoetermeer en is zij betrokken bij de ontwikkeling van de Opleidingsschool Haaglanden.

Gerelateerde berichten