VO

Koppeltraject VO 2018 van start: Leren van en met elkaar!

Heeft u als aspirant opleidingsschool subsidie gekregen van het Ministerie van OCW voor het samen opleiden van leraren? Of bent u een erkende opleidingsschool en wilt u graag sparren met collega opleidingsscholen over specifieke vraagstukken omtrent het samen opleiden en professionaliseren van leraren? Dan is het koppeltraject VO iets voor u!

Koppeltraject 2018

Het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren brengt in het koppeltraject (aspirant) opleidingsscholen die behoefte hebben aan een sparringpartner in contact met ervaren opleidingsscholen. Wij koppelen u aan een ‘kritische vriend’, die advies en gerichte feedback geeft en u helpt bij de ontwikkeling van uw opleidingsschool, bijvoorbeeld op het gebied van visie, samenwerking, werkplekcurriculum of organisatiestructuur.

Download hier de informatiefolder

Ondersteuning op maat

Op basis van uw vragen, wensen en behoeften maken wij de ideale match voor u. Nadat u zich heeft aangemeld, ontvangt u van ons profielschetsen van een aantal speciaal voor u geselecteerde ervaren opleidingsscholen. U geeft uw voorkeur door en wij brengen u in contact met de koppelpartner van uw keuze. In overleg met uw koppelpartner bepaalt u vervolgens hoe de ondersteuning, zowel in praktische als in inhoudelijke zin, vorm krijgt.

Aanmelden?

Doe u ook mee aan het koppeltraject 2018? Meld u dan direct aan via het aanmeldformulier.

Aanmeldingsformulier koppeltraject 2018

Meer informatie?

Mail naar platformsamenopleiden@vo-raad.nl of bel:

  • Judith de Ruijter (Procesbegeleider koppeltraject) via 06-12903873;
  • Mirella Verspiek (Steunpunt Opleidingsscholen) via 030-2324800.

Samenwerken in het koppeltraject: geen eenrichtingsverkeer

Ria Rigter en Pettra-Eszter van Beveren vormen dit jaar een van de duo’s in het koppeltraject dat het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren ook in 2018 aanbiedt. Ria maakt deel uit van een erkende opleidingsschool, Pettra hoopt die status mede dankzij deze samenwerking in 2020 ook te bereiken.

Lees hier het interview


Deelnemers uit 2017 aan het woord

  • “De ervaren koppelpartner is open en bereidwillig om informatie en documentatie te delen.”
  • “Onze ervaren koppelpartner heeft een sessie met bestuursleden geleid. Dit was niet alleen prettig maar hielp ons ook om goede vervolgstappen te zetten.”
  • “Onze koppelpartner is ontzettend ervaren en heeft veel kennis om te delen.”
Gerelateerde berichten