PO
VO

Opleiding Lerarenopleider van de Vrije Universiteit Amsterdam

Bent u op zoek naar een stevige basis voor uw functioneren als lerarenopleider?

Voor schoolopleiders en instituutsopleiders met minimaal een jaar ervaring start in september 2017 voor de vijfde keer de landelijke Opleiding Lerarenopleider van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Deze opleiding kenmerkt zich door een krachtige wisselwerking tussen theorie en praktijk. U leert en werkt intensief samen in kleine groepen. Met deze opleiding beschikt u over een brede didactische en theoretische bagage en bent u merkbaar beter in staat om (aanstaande) leraren te begeleiden. U leert uw eigen professionele ontwikkeling beter vorm te geven en bereidt u voor op opname in het Beroepsregister Lerarenopleiders (BRLO). De opleiding is door de deelnemers de afgelopen jaren hoog gewaardeerd. De docenten van de opleiding hebben een brede (internationale) ervaring in de begeleiding van de ontwikkeling van lerarenopleiders en in onderzoek op dat terrein.

De opleiding omvat vier modules die u ook afzonderlijk kunt volgen:

  • Opleidingsdidactiek
  • Voortgezette coaching en begeleiding
  • Onderzoek doen en begeleiding in de opleiding
  • Professionele ontwikkeling en beroepsregistratie lerarenopleider

De gehele opleiding bestaat uit tien bijeenkomsten (vijf dagen en vijf middagen) op dinsdag. De bijeenkomsten vinden plaats in het Metropolitan-gebouw van de VU aan de Buitenveldertselaan in Amsterdam (7 minuten lopen van NS station Amsterdam-Zuid). De eerste bijeenkomst vindt plaats op 19 september 2017. De studielast bedraagt 112 uur. De groep bestaat uit 10 tot 22 deelnemers.

Meld u snel aan, want vol = vol. U kunt direct inschrijven via dit online inschrijfformulier. Inschrijven is per module of voor de gehele opleiding mogelijk tot 1 maand voor aanvang. Wilt u eerst meer informatie? Op www.vu.nl/lerarenopleider vindt u het volledige programma. Of neem contact op met Jurriën Dengerink, coördinator VU opleidingen lerarenopleiders. E-mail: j.j.dengerink@vu.nl, telefoonnummer: 020-598 92 11 of 06-28 88 07 59.

Bent u op zoek naar meer verdieping in uw ontwikkeling als lerarenopleider?

Voor meer ervaren  lerarenopleiders biedt de Vrije Universiteit twee voortgezette trajecten aan:

Voortgezette opleidingsdidactiek  (twee dinsdagmiddagen begin 2018, met een tussentijdse opdracht). Deze module is een vervolg op de module opleidingsdidactiek van de opleiding lerarenopleider. U verwerft hiermee een rijker opleidingsdidactisch handelingsrepertoire om onderwijsvernieuwingen didactisch verantwoord te kunnen integreren in het opleiden van docenten.

‘Self-study’groep (negen bijeenkomsten van 2½ uur op donderdagen aan het eind van de middag, start 12 oktober 2017).  Wilt u meer verdiepend bezig zijn met onderzoek naar uw eigen praktijk en bijdragen aan kennisontwikkeling? Dan is deelname aan een ‘Self-study’ groep iets voor u.  In deze groep werkt u aan een onderzoek naar uw eigen praktijk en aan verdieping en verbreding van uw onderzoekvaardigheden en vindt terugkoppeling plaats naar uw handelen in de eigen opleidingspraktijk. Tevens  overstijgt deze aanpak de eigen praktijk omdat verbindingen worden gelegd met het internationaal onderzoek over het handelen van lerarenopleiders en het opleiden van leraren.

Meer  informatie en aanmelding: vu.nl/opleidingsdidactiek en http://vu.nl/opleidingsdidactiek

 

 

 

Gerelateerde berichten