PO

Nieuw katern Opleiden in de school PO: Het werkplekcurriculum in de school

Het Steunpunt Opleidingsscholen PO  brengt een reeks katernen uit over opleiden in de school. De schrijvers – lectoren en hoogleraren die actief zijn op het terrein van opleiden in de school – delen in deze publicaties hun kennis over verschillende thema’s die relevant zijn voor het opleiden in de school.

Nieuw katern over het werkplekcurriculun

Jeroen Onstenk schreef de nieuwste katern uit de reeks met de titel Het werkplekcurriculum in de school: leren op de werkplek. Dit katern gaat in op leren op de werkplek als kern van het werkplekcurriculum. Het beschrijft wat scholen in de organisatie van werkactiviteiten kunnen doen om het leren van studenten, en ook van hun eigen leerkrachten, effectief in te richten. We bespreken twee belangrijke aspecten van de werkplek als leeromgeving: 1. De leermogelijkheden van het werk (‘affordances’) 2. De rol van de student/beginnende leerkracht (‘agency’).

Houd onze website in de gaten, want er verschijnen de komende periode meer katernen. Hebt u themasuggesties voor een katern? Mail uw idee naar platformsamenopleiden@poraad.nl.

Gerelateerde berichten