Symposium Je doet het niet alleen: over innoveren in communities

Als onderdeel van het evenement Kennis in Bedrijf organiseert Zuyd Hogeschool op donderdag 27 november het symposium Je doet het niet alleen: over innoveren in communities.

Op welke manier stimuleer je innovatie binnen je bedrijf, school of instelling? Hoe draag je bij aan het gebruik maken van de vermogens die er aanwezig zijn en hoe zorg je voor vernieuwende producten of processen. De kernconclusie van dit symposium is dat je het niet alleen doet. Innoveren doe je in communities, bestaande uit aankomende en zittende professionals, werkveld en opleidings-instituut.

Het leren in communities vormt een speerpunt van Zuyd Hogeschool. Het stelt echter hoge eisen aan de visie, de organisatie en de daadwerkelijke uitvoering. Ieder die systematisch aan de slag gaat, stelt zich drie kernvragen:

  • waarom het werken in communities een essentiële bijdrage levert aan de innovatie (10.00 tot 10.45);
  • hoe dit georganiseerd en gefinancierd kan worden (11.00 tot 11.45);
  • en op welke wijze dit daadwerkelijk praktijk is (13.00 tot 13.45).

Het symposium biedt deelnemers tussen 09.00 uur en 15.00 uur de gelegenheid om alle aspecten van het innoveren in communities te leren kennen. Om 09.00 uur start het symposium door op een interactieve wijze met elkaar aan de slag te gaan over de drie kernvragen. Het symposium wordt om 14.00 uur eveneens afgerond met een plenaire bijeenkomst. Hierin kijken we niet enkel terug op de opbrengsten uit het symposium. Samen met u willen van gedachte wisselen over de bijdrage die wij kunnen leveren om communities de toekomst te geven die ze verdienen.

Meer informatie:
Brochure symposium
Website Kennis in Bedrijf (voor aanmelden en totaalprogramma)

Gerelateerde berichten