MBO

Actueel | Landelijk Raamwerk PDG

Door ontwikkelingen rondom docentschap in het mbo hebben de MBO Raad en de Vereniging Hogescholen afgesproken om het oorspronkelijke Landelijk Raamwerk Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG) en het Kwaliteitskader zij-instroom mbo uit 2015 te evalueren en waar nodig te actualiseren. Dit heeft geleid tot een herijkte versie van het Landelijk Raamwerk Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG), dat formeel is vastgesteld door de Vereniging Hogescholen en de MBO Raad. 

PDG-traject

Doel van het PDG-traject is dat vakbekwame beroepsbeoefenaren zich als zij-instromer kwalificeren voor het beroep van docent in het mbo. Het PDG-traject is geschikt voor professionals met enkele jaren beroepservaring in een voor het mbo relevant beroep. Zij hebben een hbo-opleiding afgerond of beschikken aantoonbaar over ten minste hbo-werk- en denkniveau.

Download Landelijk Raamwerk PDG

Gerelateerde berichten