PO

Actueel | Video’s ter ondersteuning van onderwijs op afstand

Bezig met het inrichten of geven van les op afstand? Deze filmpjes helpen scholen verder op weg.  Met de visies van vijf experts over vijf thema’s: de  eerste digitale les, technisch lezen , Kleuterklas TV, digitale tools en Expliciete Directe Instructie op afstand. Onder leiding van pedagoog Pedro De Bruyckere van de Universiteit Leiden.

Na het sluiten van de scholen vanwege de corona-crisis gingen veel leraren, schoolleiders en andere onderwijsprofessionals aan de slag met het geven van onderwijs op afstand. Geen gemakkelijke opgave, zo bleek al snel. Want hoe kunnen leraren en ouders het beste samenwerken, kun je ook op afstand differentiëren en is het mogelijk om online nieuwe stof te behandelen?  Om scholen hierbij te ondersteunen, hebben de PO-Raad, het Lerarencollectief en researchED vijf kennis-filmpjes ontwikkeld. Zij deden dit samen met een aantal experts en onderwijsadviseurs en online opleider Skillstown.

Beter thuis in afstandsonderwijs

In de video’s belichten onderwijsprofessionals vijf thema’s waar je direct mee aan aan de slag kunt om je onderwijs op afstand in te richten. Deze thema’s zijn: technisch lezen, digitale les, Kleuterklas TV, digitale tools, en expliciete directe instructie (EDI) op afstand.

Waar vind ik de video’s?

Naar video’s

 

Gerelateerde berichten