MBO
PO
VO

31 oktober | Themabijeenkomst ‘Hoe kom je samen tot een goed inductietraject voor starters?’

Een goede begeleiding van startende docenten is belangrijk. Het helpt om docenten te behouden voor het beroep, talenten tot bloei te laten komen en professionele ontwikkeling te bevorderen. Maar, hoe organiseert u een goed inductietraject voor startende docenten? De themabijeenkomst die op donderdagochtend 31 oktober in Utrecht plaatsvindt, helpt u verder.

In deze bijeenkomst deelt Patricia Brouwer van het Expertise Centrum Beroepsonderwijs (ECBO) de eerste uitkomsten uit het praktijkonderzoek ‘Co-creatie van inductietrajecten in het mbo’. Aan dit onderzoek doen drie mbo-scholen mee. Jan Beukelaar (Friesland College) vertelt over zijn ervaringen in de praktijk, de ervaring met Startwijzer mbo en de onderzoekende aanpak om tot een verbetering van  kwaliteit van inductietrajecten te komen.

Praktische informatie

Datum: donderdag 31 oktober 2019
Tijdstip: 09.30 uur – 12.30 uur (aansluitend lunch)
Locatie: Eenhoorn Meeting Centrum Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 2, Amersfoort
Doelgroep: betrokkenen bij begeleiding starters: leidinggevenden, HR-medewerkers, schoolopleiders, instituutsopleiders en/of opleidingscoördinatoren. NB de goede voorbeelden zijn afkomstig uit het mbo, maar deelnemers uit po en vo zijn ook van harte welkom.
Aanmelden: Klik hier voor het aanmeldformulier

Contact

De themabijeenkomst wordt verzorgd door het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren MBO van de MBO Raad. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Linda Medendorp, l.medendorp@mboraad.nl, 06-1001588

Gerelateerde berichten