PO
VO

8 juni: Themabijeenkomst ‘Begeleiden en beoordelen in de opleidingsschool’– PO/VO/MBO

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar. U kunt zich nog wel opgeven voor de wachtlijst.

Op 8 juni organiseert het Steunpunt Opleidingsscholen een themabijeenkomst over ‘Begeleiden en beoordelen in de opleidingsschool’. Chris Kroeze (HAN) en Annet Meinen (FLOT) gaan samen met u in op vragen als:

  • Hoe wordt in opleidingsscholen vorm gegeven aan begeleiding en beoordeling van studenten?
  • Vanuit welke visie op begeleiding en beoordeling gaan opleidingsscholen om met de complexe context van opleiden met meerdere partners?
  • Wat betekent de begeleiding en beoordeling voor de beginnende leraar en wat zegt dat uiteindelijk over de kwaliteit van zijn of haar ontwikkeling?
  • En wat zouden inzichten in het voorgaande betekenen voor de verdere ontwikkeling van de opleidingsschool en de betrokken professionals?

In de bijeenkomst staan we stil bij vraagstukken met betrekking tot formele en informele begeleiding, sturing versus zelfsturing, de combinatie van begeleider en beoordelaar, oordelen versus beoordelen en de ruimte voor en betekenis van eigen visies en ervaringen op het begeleiden en beoordelen.

Het doel van de bijeenkomst is om u handvatten te bieden voor (door)ontwikkeling van begeleiden en beoordelen binnen de programma’s van uw opleidingsschool. Het programma bestaat uit een presentatie van concepten en inzichten met betrekking tot begeleiding en beoordeling zoals die kunnen worden afgeleid uit onderzoek en evaluatie van het samen opleiden in de school. Een van stellingen die zal worden toegelicht is: Het is voor afspraken over samen opleiden zinvoller om de begeleiding centraal te stellen dan de begeleider.

De concepten en inzichten illustreren en verdiepen we met praktijkvoorbeelden. In interactie besteden we aandacht aan de betekenis voor uw eigen praktijk en mogelijke uitgangspunten voor verdere ontwikkeling van het samen opleiden.

Praktische informatie

Datum en tijd: 8 juni 2017, 13:00-17:00 uur
Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad, Utrecht
Door: Chris Kroeze en Annet Meinen
Doelgroep: coördinatoren van opleidingsscholen, werkplekbegeleiders, schoolopleiders, instituutsopleiders en andere betrokkenen bij begeleiden en beoordelen van leraren in opleiding voor PO, VO en MBO
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden.
Aanmelden: De inschrijving voor deze bijeenkomst is helaas gesloten. Houd onze nieuwsbrief en agenda in de gaten voor andere interessante bijeenkomsten.
Voor nadere informatie: steunpuntopleidingsscholen@vo-raad.nl of 030 – 23 24 800
Meer lezen over dit thema?
Klik hier voor het proefschrift van Chris Kroeze over georganiseerde begeleiding bij opleiden in de school.

 

Gerelateerde berichten